antikorozijska zaščita jekla z uporabo vode

Visokotlačno vodno peskanje jekla

Naše podjetje je, z novo tehnologijo vodnega peskanja in temu primernih barv, sodelovalo v prenovi Postajališča Ljubljana Stegne, prenova železniškega podhoda na progi Ljubljana- Jesenice. Delali smo pod strokovnem očesom IMK Ljubljana in ZAG. Obe strokovne inštitucije so potrdile odličnost tehnologije našega postopka z izvajanjem  visokotlačnega peskanja podlage z vodo in izvedbe zaščitnih premazov z enokomponentnimi vlago utrjujočimi poliuretanskimi premazi. Zahtevana trajnost 15 let.

Pri izvajanju teh del smo uporabili novo pridobljeno opremo, novi vodni top, »hidravlično nastavljivi vodni« (ti. HNV topovi) topovi, ki so nenadomestljivi pri to vrstnih delih. In pri delih izvajanja razbijanja betona z vodo.  So zelo natančni, in omogočajo obdelavo visokih in zahtevnih konstrukcij (železnih in betonskih). Novi HNV topovi  imajo enostavno, z nogo delavca, kontrolirani hidravlični vertikalni premik. In tudi linearni horizontalni hidrostatični premik. Kar omogoča enakomerno in natančno, izvedbo potrebnega visokotlačnega čiščenja oz. razbijanja betona.

Vodni postopki protikorozijske zaščite jekla imajo bistvene prednosti (HPWC  34 – 70 MPa, Visok pritisk vodnega čiščenja) saj je:

  • Okolji in zdravju neškodljivo in varno
  • Ni oblakov prahu in umazanije (manjši vpliv na okolje in izvedbene delavce)
  • Zmanjšana fizična obremenitev (na operativnem osebju))
  • Ni nevarnosti za bolezni dihal
  • Edini način po katerem odstranjujemo tudi soli
  • S tem postopkom lahko kontrolirano odstranimo in odstranjujemo le dele stare AKZ, kjer je dejansko to potrebno
  • S predhodno izvedenim HPWC ali celo HPWJ, lahko predhodno zelo natančno ugotovimo dejanske in ne le navidezne poškodbe konstrukcij, s čimer lahko bistveno privarčujemo in pocenimo izvedbo sanacijskih del

Pri tem objektu smo tudi za obdelavo rjavih, močno zarjavelih, »gnezd« uporabili razkrajajoči  gel. Izvedli dodatno pranje in se tem pripravili za barvanje tudi ta, kritična mesta.

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se