Obnova in sanacija jeklene konstrukcije

Sanacija jeklenih stebrov

Izvedba antikorozivne zaščite jeklenih konstrukcij nosilnih stebrov strešne konstrukcije s postopkom globinske impregnacije tal in zaščite jeklenih stebrov z vlago-utrjujočimi materiali in premazi ne bencinski servisih Petrola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SANACIJA JEKLENE KONSTRUKCIJE PODHODA

Naše podjetje je, z novo tehnologijo vodnega peskanja in temu primernih barv, sodelovalo v prenovi Postajališča Ljubljana Stegne, Prenova železniškega podhoda na progi Ljubljana- Jesenice. Delali smo pod strokovnem očesom IMK Ljubljana in ZAG. Obe strokovne inštitucije so potrdile odličnost tehnologije našega postopka z izvajanjem  visokotlačnim peskanjem podlage z vodo in izvedbe zaščitnih premazov z enokomponentnimi vlago utrjujočimi poliuretanskimi premazi. Zahtevana trajnost 15 let.

Pri izvajanju teh del smo uporabili novo pridobljeno opremo - vodni top, »hidravlično nastavljivi vodni« (ti. HNV) topovi, ki so nenadomestljivi pri to vrstnih delih. Ravno tako pri delih razbijanja betona z vodo.  So zelo natančni in omogočajo obdelavo visokih ter zahtevnih konstrukcij (železnih in betonskih). Novi HNV topovi  imajo enostaven, z nogo delavca, kontrolirani hidravlični vertikalni premik in linearni horizontalni hidrostatični premik. To omogoča enakomerno in natančno visokotlačno čiščenje oz. razbijanje betona.

Vodni postopki protikorozijske zaščite jekla imajo bistvene prednosti (HPWC       34 – 70 MPa, visok pritisk vodnega čiščenja) saj so:

  • Okolji in zdravju neškodljivi in varni
  • Ni oblakov prahu in umazanije (manjši vpliv na okolje in izvedbene delavce)
  • Zmanjšana fizična obremenitev (na operativnem osebju)
  • Ni nevarnosti za bolezni dihal
  • Edini način po katerem odstranjujemo tudi soli
  • S tem postopkom lahko kontrolirano odstranimo in odstranjujemo le dele stare AKZ, kjer je dejansko to potrebno
  • S predhodno izvedenim HPWC ali celo HPWJ, lahko zelo natančno ugotovimo dejanske in ne le navidezne poškodbe konstrukcij, s čimer lahko bistveno privarčujemo in pocenimo izvedbo sanacijskih del

Pri tem objektu smo tudi za obdelavo rjavih, močno zarjavelih, »gnezd« uporabili razgrajajoči  gel. Izvedli dodatno pranje in se tem pripravili za barvanje tudi ta, kritična mesta. 

 

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se