Impregnacija betonov s SILANI

DELOVANJE SILANOV

S pojmom »uporaba SILANOV« razumemo izvajanje dolgotrajne površinske in globinske hidrofobne zaščite s sredstvi na bazi  silanov (nano tehnologija). SILANI so primerni za zaščite betonov, klinkerja, marmorja, granita, peščenjak apnenec…. Torej za objekte nizke in visoke gradnje: mostovi, ceste, fasade, škarpe, parkirne hiše…

Kaj so silani?

SILANI so zelo učinkoviti hidrofobni materiali, ki obdajo pore betona na površini in nekateri tudi v notranjosti substrata, odbijajo vlago in obenem dopuščajo »dihanje« materiala, zato so tudi inhibitorji korozije armature (preprečujejo nadaljnje korodiranje armature).

Ne glede na vrsto zaščitnega sredstva, morajo vsi proizvodi izpolniti osnovne zahteve kot na primer nepropustnost za tekočo vodo, visoko paropropustnost, kemijsko in fotokemijsko stabilnost.

Za več klik spodaj...

 

DELOVANJE SILANOV

        

 

 

 

SILANI Protectosil BHN

MOŽNE ZAŠČITE BETONOV:

  1. POVRŠINSKE S NANOSOM FILMSKIH (TENKOSLOJNIH) PREMAZOV;
  2. BLOKIRANJE POVRŠINSKIH POR;
  3. PENETRACIJA V GLOBINO MATERIJALA

Pred vpijanjem vode lahko ščitimo betonske površine s sredstvi kot na primer barvami na različnih osnovah - silikonske, akrilne, epoksi ali poliuretanske, s fluoriranimi polimeri, siloksani, silani, silikati,... Eden od načinov za razdelitev teh različnih vrst zaščit je način, na katerega se ustvari zaščita oziroma korist.

Za več klik spodaj...

 

MOŽNA zaščita betonov s SILANI Protectosil BHN prednosti.pdf

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se